Balneoturism


Centrul de Fizioterapie PDF Imprimare Email

În extensia Spitalului de Cardiologie Dr. Benedek Géza din Covasna, funcţionează  şi spitalul din centrul oraşului, pe strada Gábor Áron. Aici s-a deschis un centru nou de fizioterapie. Pacienţii sunt asteptaţi cu aparatură nouă, de ultima  generaţie, de către  personal de înaltă calificare,  experientă îndelungată. În cadrul centrului de fizioterapie se pot efectua 4 proceduri gratuite(timp de 10-12 zile), exclusiv cu bilet de trimitere de la medicul de familie.
Proceduriile centrului de fizioterepie: curenţi diadinamici, tens, trabert, iono galvanizari, curenţi interferenţiali, ultrasunete, unde scurte, magneto-diaflux, laser.
la nevoie baia carbogazoasă si mofeta  se face la Spitalul de Cardiologie din Covasna.

Mai multe informaţii: www.cardiologie-covasna.ro

                                      Tel: 0267-340530

 
Izvoare de apă minerală PDF Imprimare Email

Covasna mai este numită oraşul apelor minerale, datorită bogăţiei sale în izvoare de apă minerală de diverse feluri. Apele minerale se utilizează foarte eficient în tratarea diferitelor boli. Unele se folosesc pentru băi curative, altele pentru cură internă, dar totodată şi ca apă de masă.
În centrul oraşului puteţi degusta mai multe izvoare de apă minerală naturală, astfel din izvorul Kati, izvorul Elvira din Izvorul de lângă Şcoală, şi izvorul de lângă Pârâul Covasna.

Izvorul Elvira se află în parcul central, aici, de fapt, apa minerală curge din două izvoare diferite, reunite într-unul singur, dintre care unul este foarte sărat, localnicii recomandându-l pentru atenuarea mahmurelii, fiind numit şi „izvorul beţivilor”, cu efecte terapeutice asupra problemelor gastro-intestinale.
Ambele izvoare au fost exploatate înainte de 1989, apa primului ajunge la suprafaţă de la 75 de metri adâncime, fiind utilizată pentru cură internă de către pacienţii hotelurilor, precum şi de către localnici. Izvorul Elvira are o apă puternic feruginoasă, bicarbonată, clorurată, sodică, hipotonă, carbogazoasă, fiind recomandată după deferizare pentru cură internă în caz de enterocolite, cure de diureză, afecţiuni care necesită cure de colereză.
Izvorul Kati se află în faţa hotelului Hefaistos. Are un gust foarte plăcut, apa lui este preferată de localnici ca şi apă de masă. Caracteristicile sale sunt: bicarbonată, clorurată, sodică, hipotonă, carbogazoasă, fiind recomandată pentru tratarea enterocolitei. La Dăneşti, în 2010, la Aquarius – festivalul apei minerale din Ţinutul Secuiesc a fost  cu premiul al treilea dintre mai bine de 40 de izvoare.
Izvorul de lângă Şcoală îl găsiţi în spatele hotelurilor Cerbul şi Căprioara, în vecinătatea Liceului „Kőrösi Csoma Sándor”. Apa lui este feruginoasă, bicarbonată, clorurată, sodică, carbogazoasă, hipotonă. Indicaţii terapeutice: sindrom nevrotic, tulburări circulatorii arteriale şi venoase cronice, hipertensiune în forme uşoare.
Izvorul de lângă Pârâul Covasna e aproape de Hotelul Covasna. Izvorul nu curge permanent. Apa de la acest izvor este feruginoasă, bicarbonată, uşor sulfuroasă.


 
Tratament la stres PDF Imprimare Email

În mofetele de la Covasna lângă dioxidul de carbon  mai poate fi găsit o mică catitate de radon natural, care ajută la creşterea metabolismului celular,  la producţia de baleiaj a radicalilor liberi, şi  la mai buna funcţionare a sistemului imunitar. Efectul de dioxid de carbon ca urmare a îmbunătăţirii fluxului de sange subcutanate,  ajută la procesul de detoxifiere a organismului. Prin urmare, tratamentul  cu mofete este deosebit de bun pentru a completa diverse cure de sănătate, de slăbire,  ajută  şi la combaterea celulitei. Masajul, areul de munte şi mişcarea zilnică poate fi o modalitate bună pentru a scăpa de stres.

 
Ce este mofeta? PDF Imprimare Email

Mofetele sunt emanaţii de bioxid de carbon, provenite din activităţi postvulcanice. Cuvântul, provenit din italiană, este de origine latină (mephitis), şi înseamnă „emanaţie puturoasă”. Mofete se mai găsesc şi în Franţa, Italia, Insula Java sau în Parcul Naţional Yellowstone (SUA).
În judeţul Covasna sunt multe mofete, frecventate de numeroşi bolnavi cu probleme cardiovasculare. Una dintre cele mai mari mofete naturale din regiune este Peştera Puturosu din Băile Bálványos / Turia, numele acesteia provenind de la mirosul specific al sulfului care îi domină interiorul.
Chiar şi în unele beciuri din Covasna există gaze mofetice (bioxid de carbon natural), care, conform tradiţiilor populare, se consideră ca fiind cel mai bun afrodiziac natural. Pe lângă conţinutul preponderent de bioxid de carbon (98%), conţin gaze nobile, de ex. heliu şi radon, completând efectul curativ al mofetoterapiei.
Datorită îmbunătăţirii alimentaţiei cu sânge, mofetoterapia are efect revigorant, poate fi benefic şi în creşterea performanţei sportive.
În centrul oraşului Covasna se află mofete publice tradiţionale, cum ar fi mofetele Bardócz, Bene şi Banu.


 
Spitalul de Cardiologie PDF Imprimare Email

Spitalul de Cardiologie Covasna este un spital unic în ţară prin profilul său de cardiologie şi de recuperare cardiovasculară, deservind întreaga ţară.
În anul 2010 s-au aniversat 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei, de atunci spitalul poartă numele doctorului Benedek Géza, fondatorul instituţiei şi timp de 26 ani şi directorul acesteia, cu contribuţii esenţiale, determinante în dezvoltarea spitalului.


Mofeta din Spitalul de Cardiologie de la Covasna este una dintre cele mai mari mofete din lume. Cu o suprafaţă de 100 mp, poate deservi concomitent 100 de persoane, în incinta ei efectuându-se zilnic 400–500 de proceduri de tratament.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/infocova/public_html/templates/info_covasna/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/infocova/public_html/templates/info_covasna/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/infocova/public_html/templates/info_covasna/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/infocova/public_html/templates/info_covasna/html/pagination.php on line 135


Pagina 1 din 2